Att skola in en katt

Utför din katt alla sina behov i lägenheten och inte i sin kattlåda? Kattungar lär sig att använda kattlådan runt 5-7 veckors åldern. De börjar täcka deras kiss och bajs efter cirka 7-8 veckor. Katter föredrar en privat plats till toalett, ofta väljer de avskilda platser när de utför sina behov. Kattlådan ska placeras någonstans i huset så att katten känner att den är på ett mer privat ställe (Vid något hörn m.m). Håll kattlådan borta från kattens skålar eller vattenkällor. Ingen vill kissa där de sover och äter – samma sak gäller för katter!

Om din katt trotsar dig, är arg eller försöker straffa dig på något vis så är detta ett skäl till varför en katt kan kissa eller bajs i huset. Se till att du gör rätt kattlåda för din katt. Katter är individer och har olika preferenser om vilken typ av kattlåda de vill använda. Ibland handlar det om att praktiska skäl också – överväg din katts ålder och eventuella medicinska tillstånd de har när de väljer låda.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>