Att köpa en iller

Fler väljer att köpa illrar som husdjur men det många glömmer bort är tiden som man måste lägga ner på denna lilla krabat. Illrar blir utmärkta husdjur för människor som har tid för dem. Dessa små krabater är naturligtvis tysta, vänliga , nyfikna, intelligenta och väldigt sällskapliga. Övervakas dem inte kan det lätt bli trubbel i lägenheten. tiv och kan få sig i trubbel om de inte övervakas . Deras intelligens gör dem intressanta följeslagare , och de har möjlighet att roa sig när du inte runt. Men de kräver uppmärksamhet och interaktion med sina ägare ; deras psykiska och fysiska hälsa är beroende av det. Illrar måste lära sig att inte kväva eller bita, ungefär på samma sätt som kattungar och valpar lär sig om vilket beteende som är lämpligt. Ett inhemskt uppfödda iller vanligtvis inte vara ond eller aggressiv , men det är i sin natur att njuta av spel som simulerar jakt, dragkampen, jaga , eller låtsasstrid. En ung iller kommer inte att förstå vad skadar dig och vad som inte skadar dig tills du kommunicerar gränserna. Det kommer att vara upp till dig att fastställa dessa gränser på lämpligt sätt , utan att skada din iller inte tycker om eller kan vara en stor orsak till beteendet. Vissa illrar svarar att frukta  eller åtgärder genom att bita. Nyckeln till att förändra detta beteende är att förstå och eliminera den bakomliggande orsaken. Om det är ett ljud, eliminera källan till bullret. Beroende på sällskap, tid och hemmiljön så kan din iller vara lyckligare med sig själv. Alternativt om du vill ha två illrar för att ge varandra sällskap när du inte kan. Illrar är lekfulla, så de vill ha interaktion och massor att göra. Många illerägare observerar hur härligt illrar kommer att spela tillsammans. Valet av hur många illrar du kommer att ha är upp till dig; men om du vill ha mer än en iller fungerar det oftast bäst om du får dem båda när de är unga och sedan presentera dem gradvis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>