Wishetens

Det finns teorier som tyder på att rasen har sitt ursprung i det gamla Egypten och deras kroppsform liknar den egyptiska kattgudinnan Bast.Vad historien inte berättar är att de är en av de äldsta inspelade kattraser och att förfäder till dagens katter hittades i riket Siam (nuvarande Thailand ) och att det var därifrån de fick sitt namn från. Katten har en triangulär huvudform, stora öron, en långsträckt slank och muskulös kropp  och punkt färg . Rasen brukar beskrivas som social , intelligent och lekfull i vuxen ålder, ofta njuter av en omgång hämta. När du tar hem en kattunge så gäller det att du är väldigt försiktig. Va beredd på att täcka kostnader för inköp och vård ; tillväxt och utveckling, avvänjning, utfodring och mycket mer. Lär dig hur man tränar dem och erbjud några namn för din lilla lurviga vän. Om du gillar att ha någon att prata med under hela dagen, är denna kattras det perfekta valet. Så länge du vet att du har tid att spendera med denna krävande och social katt. Wishetens gillar inte att bli lämnad ensam under långa perioder, och om du arbetar under dagen kan det vara smart att köpa två av dem så att de kan hålla varandra sällskap när du befinner dig på jobbet. Katterna är mycket intelligent, smidiga, atletiska och älskar all sorts lek. Håll deras hjärnor aktiva med pussel och leksaker. Lämna aldrig katten utan någon form av underhållning om inte du vill komma hem och hitta dina soffor sönderklösta =). Detta är en lojal och kärleksfull katt som kommer att bli din bästa vän i många år.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>