Min första kanin

Jag fick min första kanin när jag var 13 år gammal.Kaniner bör ha tillgång till stora fria ytor så att dem kan springa fritt hela dagarna långa. Om du bor i en lägenhet så är en dvärgkanin det bästa alternativet. En stor kanin såsom Franska Lop, engelska Lop och Continental Giant kommer att kräva mycket mer tid och omsorg och passar bättre om du bor ute på landet.


En kanin kan äta det mestA så som torrfoder, frukt, grönsaker och växter.
En allmän regel för hur mycket foder kaninen ska få varje dag är denna. Om du matar kaninen två gånger om dagen så bör paletten (skålen) ätas upp av kaninen inom 2 minuter, det som blir över efter det bör plockas bort. Grönsaker bör ges dagligen och bör ätas upp inom 10 minuter. Hö och vatten bör vara obegränsat hela dagen. Kaniner är livliga, aktiva husdjur och njuterav att ha leksaker att leka med. De gillar saker som de kan plocka upp i deras munnar och kasta. En billig leksak för kaniner är kartong. De kan gömma sig i dem, klättra på dem och även tugga på dem. Många kaniner gillar också att gräva – uppfylla sin naturliga instinkt att gräva. Att ge en sandlåda fylld med jord ger kaniner många lyckliga timmar. Om du ska köpa en kanin så bör du läsa på lite så att du får mer kött på benen innan du tar hem den nya familjemedlemmen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>